Friday, 18 April 2014

Retail attachment

Posted by cik nur fatihah at Friday, April 18, 2014 0 comments Links to this post
Xplus Pharmacy, Perling Mall
17th February-18th March 2014

In order to completed my pharmacy course, 
I need to attach at retail pharmacy to get familiar with the retail setting which will be part of my jobs as a Pharmacy Assistant in future.

I've chose Xplus Pharmacy, Perling Mall!

It was a new experienced for me and I'm enjoyed all the way there. 





I've learned a lot about retail setting, drugs management, handling different customer's behavior and complaints and all new things that I can't get in theory class during 1 month of attachment.

Special thanks to pharmacist and her staff, willing to teach me about everything!


L: Kak Nina, Miss Raihana, Cy, Kak Sura, Me

Thanks again korang..
I will miss all of you!



Wednesday, 29 January 2014

mereka dan rinduku

Posted by cik nur fatihah at Wednesday, January 29, 2014 0 comments Links to this post


Saatnya ku berduka lara
aku terkapai-kapai sendirian menahan rasa
siapa yang akan mendengar?
kemana harus ku bawa kecewa ini?
dimana harusku buang derita ini?

Hadirnya mereka menghapus airmataku
mengukir senyuman diwajahku 
bersama mereka memaksaku melupakan sedih dan pilunya hati
ya!
masih ada insan-insan yang menyayangiku
selain keluargaku
mereka adalah insan-insan itu.




terima kasih semua 
kerana kalian ada saatnya Tiha jatuh
kerana kalian sudi menjadi  pengganti keluarga saatnya Tiha memerlukan mereka
tiada yang mampu Tiha balas untuk semua kasih sayang yang Tiha dapat daripada kalian
hanya doa dapat Tiha panjatkan
 semoga Allah sentiasa merahmati kehidupan kalian sehingga akhir hayat
sungguh! Tiha merindui dan menyayangi kalian sedalam-dalamnya.

Sunday, 8 December 2013

setelah sekian lama.

Posted by cik nur fatihah at Sunday, December 08, 2013 0 comments Links to this post
Assalamualaikum

Setelah sekian lama menyepi.
inilah kalinya aku mencoret kembali disini.
bukan ku tidak ingin menulis seperti biasa,
tetapi keadaan memaksaku melupakan dunia blog buat sementara waktu.

Dalam diam kini sudah berada di penghujung 2013.
banyak yang berubah dalam tempoh ini.
sudah tentu banyak kisah yang tertinggal untuk dicoretkan disini.
InsyaAllah, 
akanku cuba untuk simpulkan semuanya dalam entry aku selepas ni.


Alhamdulillah aku sudah pun berada di tahun akhir untuk menamatkan pengajianku.
 aku akan memulakan internship program di Hospital Sultanah Aminah, JB.
semoga segalanya berjalan lancar.
dan
mungkin inilah jalannya bagi diriku.

sekian dahulu, semoga kita akan bertemu kembali dalam entry yang akan datang.

Tuesday, 24 September 2013

Jika ini adalah akhirnya

Posted by cik nur fatihah at Tuesday, September 24, 2013 0 comments Links to this post

Buat saudara Mohamad Faizul Adnan,

Awak adalah sesuatu yang terindah dalam hidup saya.
Setiap saat dan ketika bersama awak amat membahagiakan saya.
Saya amat bersyukur dan tidak sesekali menyesal kerana dipertemukan dengan awak.
Setiap yang berlaku pasti ada hikmah sebaliknya.
Maaf dipinta kerana saya tak mampu dan tak sempurna utk menjadi Hawa yang awak inginkan. :)

Wednesday, 5 June 2013

Making herbarium ♥

Posted by cik nur fatihah at Wednesday, June 05, 2013 0 comments Links to this post

                       ♥ Pharmacognosy lab session ♥

Plant name: Sabah Snakegrass
Scientific name: Clinacanthus nutans
Uses:  · snake venom antidote
          · treat dysentery
Research about this plant as anticancer agent still on going.

Monday, 3 June 2013

Pasrah

Posted by cik nur fatihah at Monday, June 03, 2013 0 comments Links to this post
Pernah hati ini terguris
Dengan fitnah dan tohmahan yang menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela

Ku tabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku dilautan sepi
Ditinggalkan mereka yang kupercayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Ku serahkan segalanya padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau Maha Mengetahui
Segala apa yang terbuku dihati

Ya Allah, tidakku terdaya lagi 
menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa noktah telah temui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai

Ya Allah, engkau lindungilah aku
Bekalkanlah aku dengan limpahan iman
Agar tabahku hadapi dugaan
Agar tidakku terhenti di pertengahan

Kini disini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali mentari pagi
Setelah malamku berkalut benci


-Pasrah Segalanya-  De Hearty

Sunday, 2 June 2013

Skincare products? I chose Vitamin E by The Body Shop!

Posted by cik nur fatihah at Sunday, June 02, 2013 0 comments Links to this post
Hey readers! 

A bit weird la kan pabila cik fatiha berbicara tentang skincare product kan?
Hahahaha.. :D


Actually sy baru je berjinak2 nak pakai product2 ni haa..
Almaklumlah, sblm ni pkai air je cuci muka.. hihihi

Sblm ni just pkai dia punya mist je. 
Tu pun sbb Shah Alam ni panas yg teramat. 
Nmpk la keberkesanannya.. 
Alhamdulillah!


Now, wanna try satu set dia pulak.. 
Bkn nk cantik sgt pn, just nk pelihara kulit bila dah msuk 2 series ni.. 
hmmm...



 

My Words.. My Diaries... Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review